BlindShell-päivitys asennettavissa


BlindShell-puhelimeen on saatavana uusi ilmaispäivitys, joka tuo uudistuksia BlindShell-puhelimeen. Merkittävimmät muutokset aiempaan versioon ovat:

  • Sähköposti-ohjelma,
  • LibriVox-kirjapalvelu
  • Nettiradio
  • Käytettävä puhesyntetisaattori vaihtuu Vocalizer-puhesynteesin miesäänestä Googlen naisääneen.
  • Lisäksi ohjelmistoon on tehty virheenkorjauksia, kuten lisätty puuttuvat ääkköset tekstinsyöttöön.

BlindShell-päivitys tuo yllä esitellyt uudistukset ohjelmistoon, mutta itse BlindShell-laitteen käyttäminen säilyy edelleen yhtä helppona, kuin aiemminkin.

Päivityksen asentaminen sisältää seuraavat toimet:

  • 1. Samsung-puhelimen asennuspaketin lataaminen
  • 2. Asennuspaketin purkaminen puhelimen muistikortille
  • 3. Päivityksen asentaminen

Puhelimen päivittäminen vaatii, että puhelimessa tulee olla riittävästi virtaa ja, että käytössä on puhelimeen asennettu Micro Sd-muistikortti. Päivitystä ei voi suorittaa suoraan verkon yli BlindShell-valikon päivitystoiminnon avulla.

Huom! Päivittäminen vaatii näkevän henkilön apua, sillä järjestelmän ns. Recovery -valikossa ei ole puhesyntetisaattoria käytettävissä.

Jos haluat päivittää BlindShell-laitteesi uusimpaan versioon, noudata seuraavia ohjeita.

1. Samsung-puhelimen asennuspaketin lataaminen

Lataa asennuspaketti klikkaamalla tätä linkkiä, joka vie sinut Google Driveen, josta voit ladata paketin.

Lataa päivityspaketti

Aseta MicroSd -muistikortti puhelimeen SIM-kortin yläpuolella olevaan korttipaikkaan ja liitä puhelin mukana tulleella usb-kaapelilla tietokoneeseen.

2. Asennuspaketin purkaminen puhelimen muistikortille

Avaa resurssienhallinta ja pura lataamasi bs_legacy_2_25_fi.zip -paketti BlindShellin muistikortin juurikansioon. Paketti sisältää kolme tiedostoa,. Purettujen tiedostojen yhteiskoko on n. 950 mt.

Irroita puhelin tietokoneesta ja varmista, että puhelimessa on virtaa vähintään 75 %.

Katkaise puhelimesta virta.

3. Päivityksen asentaminen

Kun puhelimesta on virta katkaistuna, paina samanaikaisesti seuraavia painikkeita: Kotipainike, äänenvoimakkuus ylös- sekä virta-painike.

Pidä näppäimiä alas painettuna n. 10 sekunnin ajan, kunnes ruutuun avautuu englanninkielinen valikko.

Huom. Kun puhelimeen kytkeytyy virta, puhelin värähtää. Odota tämän jälkeen vielä jokunen sekunti, kunnes puhelin värähtää uudelleen ja voit päästää irti virtapainikkeesta. Jos virtapainiketta pitää painettuna liian kauan, puhelin sammuu.

Selaa Recovery-Valikkoa alas, kunnes löydät kohdan: Apply update from external source ja valitse tämä vaihtoehto painamalla lukitusnäppäintä. (Valikossa liikutaan äänenvoimakkuusnäppäimiä käyttäen ja valinta hyväksytään näytön lukitusnäppäimellä.)

Ruutuun avautuu luettelo muistikortin kansioista ja tiedostoista. Siirry luettelossa kohtaan bs_legacy_system_04.zip ja vahvista lopuksi painamalla lukitusnäppäintä.

Päivitysohjelma käynnistyy ja päivittää puhelimesi käyttöjärjestelmän sekä BlindShell -ohjelmiston uudempaan versioon.

Huom. Päivitys kestää n. 10-15 minuuttia, jonka lopuksi puhelin käynnistyy automaattisesti uudelleen. Älä katkaise puhelimesta virtaa päivityksen ollessa käynnissä.

Kun puhelin on käynnistynyt uudelleen, on BlindShell-ohjelma päivitetty ja käytössäsi on ohjelmiston uusin 2.25 versio. Päivityksen jälkeen syntetisaattorin ääni on muuttunut miesäänestä naisääneen. Lisäksi löydät uudet ominaisuudet Lisää ohjelmia-valikon alta.

Jos päivitys epäonnistuu jostain syystä, voit ensin katkaista puhelimesta virran ja kokeilla asennusta uudelleen. Mikäli tämä ei kuitenkaan onnistu, voit olla yhteydessä allla oleviin yhteystietoihin ongelman ratkaisemiseksi.

Yhteydenotot Aviriksen aukioloaikoina

  • Jari Höglund, p. 09-3960 4074, jari.hoglund@aviris.fi
  • Reijo Juntunen, p. 09-3960 4300, reijo.juntunen@aviris.fi