Uutuustuote OrCam

Avirikseen on tullut uutuustuote OrCam, joka on mullistava tuote näkövammaisten apuvälinekentässä.

OrCam on mullistava silmälasien tai aurinkolasien sankaan kiinnitettävä kamera, joka pystyy älykkään teknologian ja ohjelmiston avulla lukemaan tekstit, tunnistamaan esineitä sekä ihmisiä.

OrCamin ohjaaminen käy helposti esimerkiksi osoittamalla sormella haluttua tekstiä, jonka haluaa kuulla puhuttuna. OrCam tunnistaa sormen ja lukee tekstin halutusta kohdasta. Jos sormea liikuttaa, OrCam siirtyy automaattisesti lukemaan tekstiä uudesta sormen osoittamasta paikasta. Esimerkiksi sanomalehden lukeminen on tällä tavoin helpppoa, sillä OrCam tunnistaa myös palstat, jolloin luetaan vain teksti halutusta palstasta.

Kasvojen ja esineiden tunnistaminen on tehty myös helpoksi, sillä OrCam puhuu automaattisesti ihmiset ja esineet, joita se näkee. On tosin huomattava, että esim. ihmiset tulee ensin "opettaa" OrCamille, jotta henkilö tunnistetaan oikein. Henkilöiden tunnistaminen toimii myös valokuvista ja muista kuvista.

Tuote on tällä hetkellä englanninkielinen ja suomenkielinen versio on tulossa saataville arviolta elokuun alussa.

Mikäli kiinnostuit, tule käymään Aviriksessa, jossa tuote on esitteillä. Suosittelemme myös katsomaan Youtubesta löytyviä hyviä ohjevideoita OrCamin ominaisuuksien ja toimintojen käyttöön.

OrCam verkkokaupassa
OrCamin videoita Youtubessa